Experienta

download (3).jpg

De cand venim pe lume si pana murim, ” in această buclă temporală deosebită de timp” (asa cum ne spune Sonia pe interesantul ei blog ::http://spiritualitatesiabundenta.ro/despre-mine/#sthash.22Jv0uAs.dpbs)Invatam, Invatam, invatam si iar invatam. Dar, ce tot atat „a invata”?

Poi invatam sa mancam, sa bem, sa vorbim, sa mergem, sa ne imbracam, sa scriem, sa citim, sa ne jucam, sa apartinem unui grup, sa iubim,  sa socializam, sa procream, sa respectam, sa cream, sa rezolvam problemele cu care ne confruntam, sa ne cunoastem, sa avem incredere, sa devenim competenti, spirituali, intelepti, desavarsiti, etc.

Toate aceste invataturi, desprinderi si trairi care le-au insotit reprezinta o experienta de viata, care difera de la o persoana la alta. In aceasta experienta de viata, omul intalneste atat lucruri pozitive cat si lucruri negative, atat bucurii cat si necazuri, oameni buni si mai putin buni, dreptate sau nedreptate.

Ceea ce eu doresc de la dumneavoastra este sa fiti pozitivi, tot timpul, indiferent daca o experienta este mai placuta sau mai neplacuta. Probabil ca o sa spuneti ca este greu. Nu, nu este greu deloc. Trebuie doar sa vreti, sa va doriti, sa intelegeti ca viata merge inainte, sa priviti mereu partea plina a paharului, sa nu ramaneti prea mult timp blocati in experienta neplacuta pentru ca nu veti fi capabil sa gasiti solutiile. Detasati-va! Timpul nostru este prea scurt sa ne permitem sa plangem, sa suferim.

O experienta neplacuta are si beneficii:

  • putem deveni mai intelepti si constinciosi;
  • ne maturizeaza, pana nu trecem prin rau nu apreciem binele;
  • data viitoare ar trebui sa stim ce avem de facut;
  • este o oportunitate de autocunoastere si dezvoltare personala;

V-as mai ruga ca sa incercam sa prevenim experientele negative prin pastrarea constiintei curate, prin iertare, prin sinceritate fata de noi si fata de ceilalti, prin bunatate, prin a nu deranja pe ceilalti, prin a fi ceea ce noi simtim sa fim nu ceea ce doresc altii, prin ascultarea primului instinct, prin pastratea distantei fata de cei ce nu nu apreciaza, prin oferirea iubirii fara a accepta ceva in schim,prin dorinta de a atinge echilibru in viata, prin redobandirea inocentei si puritatii sufletului nostru pe care il aveam cand eram copii.

Va iubesc nespus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s